Médialógusok #19: Videójáték – Tóth Lambert a NeocoreGames játék designere és Nemundir játék írója 5/5 (3)

Hogyan vált a videójáték a médián belül az új médiává? Miért adnak többet a Game Jam-ek a gyakornoki programoknál? Milyen játékokkal kell játszanunk, ha meg akarunk élni e-sportból Magyarországon? Inkább az e-sport, a fejlesztői oldal vagy a streamelés való neked?

A Médialógusok 19. részében a videójáték ipari oldalába nyerünk bepillantást Tóth Lamberttel a NeocoreGames játék designerével. Szó lesz arról, miben mások azok a tartalmak, amik a játékokon belülre készülnek, és azok, amik a közönségnek streaming eseményekre. Kifejti mit jelent számára design. Beszélünk a PR és a Marketing szerepéről, a kis és a nagy stúdiók közötti különbségekről, ahogy arról is mennyire irodai vagy otthonról is végezhető a munka. Sokszor összeveti a hasonlóságokat és a különbségeket a film és a videójáték ipar között, ahogy azt is, hogy vajon külföldön vagy Magyarországon érdemes-e elhelyezkednünk.

Ezután a fejlesztői oldalról áttérünk a játékosok oldalára és az e-sportról fogom kérdezni. Kit tart egy videójáték-fejlesztő igazi e-sportolónak? Hogyan élhetünk meg e-sportból? Miért nincs különbség a sport és az e-sport között? Játékok, amikkel játszani kell, mentorok szerepe, e-sport szövetségekről információk is bőven szóba kerülnek.

Instagram: https://www.instagram.com/medialogusokpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítette: Mező Lilla Dóra

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.