Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért – helyszíni riport

Figyelemfelhívó rendezvényt szerveztek digitális tartalomkészítők 2024 február 16-a péntek este hat órára a Hősök terére.

“Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk.” emelik ki az esemény leírásában, amelyet a Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit fideszes politikus lemondását okozó kegyelmi ügy kapcsán rendeztek.

A szervezők elmondása szerint 50 ezer ember vett részt a tüntetésen, a Facebook eseményre is ennyien jeleztek vissza. A kezdeményezést pedig több, mint 100 ismert magyar híresség is támogatta.

Az eseményt hat nappal azután tartották, hogy a 444 portál megírta, hogy a 2023-as pápalátogatás kapcsán Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki pedofil bűncselekmények eltusolási kísérletében volt bűnrészes. K. Endrét kényszerítésért ítélték el, mert a gyermekotthon pedofil igazgatója tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával.

A tüntetés résztvevőit arról kérdeztük, hogy miért jöttek, mit gondolnak a jelenlegi helyzetről és milyen Magyarországon szeretnének élni.

Letölthető és meghallgatható hangtárunkból:

Riporter: Jamriskó Tamás                       

Az eseményről Horváth Attila készített fotóriportot, amelyet itt találhattok.

This content was published as part of PERSPECTIVES – the new label for independent, constructive and multi-perspective journalism. PERSPECTIVES is co-financed by the EU and implemented by a transnational editorial network from Central-Eastern Europe under the leadership of Goethe-Institut. Find out more about PERSPECTIVES: goethe.de/perspectives_eu.
Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are, however, those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Commission. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible.

A projektben, nemzetközi partnereink által készített tartalmakat itt találjátok.

         

About Post Author

1 thought on “Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért – helyszíni riport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.