Médialógusok #8: Zene (2. rész) – Bicsérdi-Fülöp Eszter a Universal Music Hungary product managere 5/5 (3)

Miben különbözik egy klasszikus marketinges munkától egy zene kiadói munka? Az egyetemi előképzettségen kívül milyen képzés elvégzésére van szükséged, ha a zene iparban akarsz elhelyezkedni? Mekkora az átjárás a különböző munkakörök között egy kiadón belül?   Miért a végzős hallgatóknak ajánlott inkább a Universal Music Hungary gyakornoki programja?

A zenei dupla epizódunk folytatásában Bicsérdi-Fülöp Eszter a Universal Music Hungary product managere mutatja be milyen is egy kommunikációs, média szakember munkája a zene iparban és a Universal Music Hungarynél. Kit kell megkeresnünk, ha a zene iparban akarunk elkezdeni dolgozni, vajon a kiadót vagy az előadót magát? Hogyan lehet elérni, hogy zene ipari sajtósnak ajánljanak? Szó esik a product manager, brand együttműködések, turné menedzseri munkákról és az azok közötti átjárásról. Beszélünk arról mennyire irodai a munkája és mennyiben más a fesztivál szezonban dolgozni. Van-e különbség abban, ha kis vagy nagy zene kiadónál helyezkedünk el Magyarországon?

Hogyan kezdhetünk el dolgozni a Universal Music Hungarynél és milyen gyakornoki programjuk van?  Elmondja mi a gyakornok munkája, mekkora a verseny a gyakornoki pozícióért, hány embert választanak ki és milyen hosszú időre gyakornoknak. De arra is felhívja a figyelmet, hogy miért csak azoknak az egyetemistáknak ajánlják ezt a gyakornoki lehetőséget, akiknek kevés órája, vagy csak szakmai gyakorlata van hátra.

A Médialógusok következő epizódjában a WIM Group egyik alapítója fogja bemutatni a rendezvényszervezést, és hogy hogyan dolgoznak együtt különböző zenei márkákkal.

Instagram: https://www.instagram.com/medialogusokpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítette: Mező Lilla Dóra

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.