Szakszervezeti toborzó volt az ELTE-n – interjúk

Négy felsőoktatási érdekvédelni szervezet tartott február 20-án és 21-én (szerdán és csütörtökön) tagtoborzót az ELTE lágymányosi campusán.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSz) a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSz) az Oktatói Hálózat (OHA) és a Hallgatói Szakszervezet (HASZ) várta az egyetem oktatóit, dolgozóit, hallgatóit.

A helyszínen Horváth Attila riporterünk kérdezte Pálfia Zsolt és Heller Mária oktatókat, valamint Horváth Líviát a Hallgatói Szakszervezettől.

Toborzó szórólapjukon a következőket írják:

” HOGY MIÉRT ÉRDEMES BELÉPNI ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETEINKBE? mert lehetőséget ad a munkakörülmények javítására mert tájékozódási és tájékoztatási jogosítványokkal rendelkezik az egyetem és az egész felsőoktatás ügyeit illetően mert ha a szakszervezet reprezentatív, akkor kollektív szerződéskötési jogosultságot nyer mert a szakszervezet az egyetemi döntéshozói testületben képviseli tagjait mert a szakszervezet munkajogi védelmet nyújt mert az érdekvédelmi szervezetek lehetőséget teremtenek a felsőoktatást feszítő kérdések megvitatására, a munkahelyi problémák feltárására mert közös értékek és alapelvek alapján szerveződő, szolidaritásra teret adó közösségek mert csak szervezetten vagyunk erősek és hatékonyak! ”

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.