Kerekasztalbeszélgetés V4 régió legsürgetőbb kérdéseiről 5/5 (1)

Július 1-től Magyarország látja el a Visegrádi Együttműködés(V4) elnökségét, ennek kapcsán és a régió ökológiai és társadalmi kérdéseiről szervez kerekasztalbeszélgetést a V4SDG szervezet.

Az esemény előtt több szakmai konzultáció után holnap mutatják be szélesebb közönség előtt a szakpolitikai javaslatcsomagjukat, amely jelenleg 15 intézkedést tartalmaz a fenntarthatósági együttműködés lehetőségeinek újragondolására a V4 régióban az alábbi területeket érintve:

– A fenntarthatósági együttműködés kerete
– Fenntartható infrastruktúra,
– Mezőgazdaság és vidékfejlesztés,
– Innováció és oktatás, és
– V4 mint a fenntarthatóság globális szereplője.

Június 24-én egy virtuális nyitórendezvényen ismerhetőek majd meg a javaslatcsomagok, amelyre itt lehet regisztrálni

A “Visegrád a Fenntarthatóságért” szervezetet 2018-ban vállalkozó szellemű fiatalok alapították azzal a céllal, hogy elősegítsék az ENSZ fenntarthatósági céljainak megvalósítását itt, Közép-Kelet-Európában. A szervezet a fenntarthatósággal kapcsolatos együttműködést szeretné erősíteni, mivel hisznek abban, hogy ez régiónk legnagyobb innovációs és fejlesztési lehetősége.

A fenntarthatóságról és a fenntartható fejlődésről az EPER Rádióban is hallhattatok már, a téma szakértője, dr. Bartuszek Lilla is rendszeresen készít műsorokat a témában.

Ha szeretnétek felfrissíteni a tudásotokat vagy jobban belelátni a fenntarthatóság témakörébe és a V4 fenntarthatósági helyzetébe, az alábbi epizódokat ajánljuk:

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.