A YouTube a Wikipédiát használná a fake news elleni harcban

susan
forrás: cnbc.com

A YouTube Wikipédia linkeket helyezne el az olyan videók alá, amelyek összeesküvés-elméleteket terjesztenek. A cél az, hogy megállítsák az álhírek elterjedését a platformjukon – jelentette be a YouTube vezérigazgatója, Susan Wojcicki az elpais.com forrása szerint. A népszerű videómegosztó felé már korábban is érkezett kérés a médiát védő csoportok felől, hogy működjön közre az álhírekkel szembeni harcban.

Wojcicki a South by Southwest nevű konferencián március közepén, a Texas állambeli Austinban bemutatta, hogyan működne ez a rendszer: a Wikipédia linkek a videó alatti információs részen helyezkednének el.

A linkek csak olyan összeesküvés-elmélettel foglalkozó videók alatt szerepelnének, amelyek a legismertebbek, legvitatottabbak és sokan megtekintették őket a YouTube-on, például az olyan videókhoz, amelyek az ember Holdra lépését kérdőjelezik meg.

„A videók továbbra is elérhetőek lesznek, egyszerűen csak lehetőség lesz egy kattintás után máshonnan is ismeretet szerezni” – mondta Wojcicki.

 

Horog Vanda

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.