Bill Gates szerint a kriptovaluta embereket ölhet

gates
forrás: businessinsider.com

Bill Gates erős kritikával illette a digitális kriptovalutákat –  írja theguardian.com. A Microsoft alapítója, korábbi vezérigazgatója szerint az elmúlt években tomboló virtuális pénz-láz szinte közvetlen módon emberi életeket követelt. Gates idén februárban egy a Redditen futó kérdés-felelet blokkban azt mondta, hogy a kriptovalutákkal jelenleg fentanylt és egyéb drogokat is lehet vásárolni az interneten. Emiatt az újkeletű valuták emberek halálát is okozhatták.

A techóriások legfelsőbb vezetői közül nem Bill Gates az egyetlen, aki a Bitcoin és társai ellen hangot emelt. Steve Wozniack, az Apple társalapítója azt nyilatkozta, korábban ő maga lett csalás áldozata. 7 bitcoinját vesztette el, miután azokat valaki online megvette tőle, majd törölte a lopott bankkártyáról történő tranzakciót.

Bill Gates olvasói kérdésekre válaszolva elmondta, a technológia fejlődési irányaival alapvetően elégedett, a legjobban a gépi természetes nyelv-felismerés érdekli jelenleg. De figyelmeztetett: fel kell készülnünk, hogy az embereket új munkakörökre kell megtanítani, amik a felgyorsult technológiai fejlődés miatt csak most vannak megszületőben.

Kalocsai Zsombor

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.