Egymás szemében – német,osztrák és magyar nyilvánosság – panelbeszélgetés

Magyarország számára történelmileg és földrajzilag is a legfontosabb gazdasági partner és viszonyítási pont Németország és Ausztria, és a rendszerváltás után kölcsönös bizalom, a közös értékek és érdekek felismerése határozta meg a kapcsolatokat. A jó kapcsolatok még akkor is fennmaradtak, amikor a 2010-es években Magyarország, illetve a magyar kormány viszonya az Európai Unióhoz és az európai partnerekhez alapjaiban változott meg. Azonban az elmúlt években magyar részről mind a kormányzati kommunikáció, mind a kormányzati lépések közvetlenül a német és osztrák értékeket és érdekeket támadták. A beszélgetés azt járja körbe, hogy az utolsó európai parlamenti választások óta eltelt időszakban milyen kép alakult ki Magyarországról a német és az osztrák nyilvánosságban, és hogyan jelenik meg Németország és Ausztria a magyar nyilvánosságban.

Hogyan változott meg az egymásról kialakított kép a három országban? Mi vezetett ehhez a változáshoz?

Vendégek: Peter Bognar (Die Presse) és Anna Tillack (ARD Wien).
Moderátor: Polyák Gábor

Németül magyar tolmácsolással.

A program megvalósításában a Budapesti Goethe Intézet partnere az EPER Rádió.

Facebook esemény.

This article was published as part of PERSPECTIVES – the new label for independent, constructive and multi-perspective journalism. PERSPECTIVES is co-financed by the EU and implemented by a transnational editorial network from Central-Eastern Europe under the leadership of Goethe-Institut. Find out more about PERSPECTIVES: goethe.de/perspectives_eu.
Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are, however, those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Commission. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible.

A projektben, nemzetközi partnereink által készített tartalmakat itt találjátok.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.