What the Film Podcast 16 – Mike Flanagan filmek – Oculus, Hush, Gerald’s Game

A What the Film Podcast új részében a Haunting of Hill Houssal befutott horrorrendező, Mike Flangan korábbi filmjeiről beszélget Tonó, Máté és Máté.

Először Flanagan egyik első filmjéről, a Karen Gillan főszereplésével készült Oculusról beszélgetünk, összevetjük a Hill House sorozatban is megtalálható elemeket, illetve arról is teorizálunk, hogyan működik a megszállt tükörrel dolgozó horrorfilm, melyek azok a klasszikus horrorfilmes elemek, amik itt is megvannak, illetve miben tér el a sémktól és emelkedik azok fölé a film. Szó esik majd arról is, miért kedvelhetőbbek a főszereplők, mint a műfaj filmjeiben általában.

Ezt követően Flanagan és felesége, Kate Siegel közös projektjéről, a Hush című filmről értekezünk röviden, kiemelve legjobb pillanatait, illetve megbeszélve, miért tud egyszerűbb története ellenére is hatásos lenni. Végül Flanagan első Netflix filmjéről, a Gerald’s Game-ről beszélgetünk, megvitatva annak felkavaró témáit, illetve azok ábrázolását a filmben, beszélgetve arról, mi számít valódi horrornak Flanagan filmjeiben, illetve kifejtve, kinek működött és kinek volt idegen a végső csavar.

A zárásban arról is szó esik, mennyi fejlődést lehetett látni Flanagan munkásságában a Hill House előtt, illetve mik azok az állandó elemek, amik minden korábbi filmjében előfordultak, és később is meghatározzák rendezői karrierjét.

Az adásban spoileresen beszélgettünk. A filmek Netflixen megtekinthetők.

Instagram: https://www.instagram.com/whatthefilmpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítették: Bozó Antal, Freppán Máté, Szabó Máté

Borítókép: Fodor Fanni

Vágó: Freppán Máté

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.