What the Film Podcast 10 (2/2) – Oscar 2021: Legjobb színész, legjobb rendező és legjobb film

Az EPER filmes podcastjének új, dupla adásának második részében az idei Oscar díjátadó esélyes filmjeiről beszélget Bozó Antal, Fodor Fanni, Szarka Roland és Szűcs Andrea.

A legjobb fő és mellékszereplő alakítások kibeszélése során kiderül, szerintünk milyen volt az új Borat film és annak felfedezettje, Maria Bakalova, illetve mennyi esélye lehet VanessaKirbynek a Pieces of a Woman filmben nyújtott alakításáért a díjra. Ezt követően bemutatjuk, miért a Regina King által rendezettOneNight in Miami volt az egyik legjobb film a színész és forgatókönyv jelöltek közt, valamint megemlékezünk ChadwickBoseman és Viola Davis alakításáról is a Ma Rainey’s Black Bottomban.

Az adás másik felében végigvesszük az összes legjobb film jelöltet, kezdve a legkevésbé esélyes, de Riz Ahmed és Paul Raci alakítása miatt kiemelkedő Sound of Metallal és az Anthony Hopkins jutalomjátékát adó The Fatherrel, majd a CareyMulligannek végre nagyobb szerepet adó, parádés Promising Young Womannal. Ezt követően pedig David Fincher fekete-fehér, nagyszabású Mank filmje és annak technikai bravúrjai, valamint Gary Oldman és Amanda Seyfried játékának elemzése után rátérünk a gála négy legjobban párba állítható filmjére. Megtudhatjuk, miért hatásos film az Aaron Sorkin által észítettTrial of the Chicago 7, illetve hogyan kapcsolódik cselekményében össze a Daniel Kaluuya és LakeithStanfield alakításával kiemelkedő Judas and the Black Messiah filmmel, illetve megvitatjuk, mik az erényei és gyenge pontjai utóbbinak. Végezetül a koreai bevándorló család küzdelmeit bemutató, szívhez szóló film, a Minari és Steven Yeun, valamint az Oscar esélyes Yeo-jeongYoon (ejtsd: JunJodzsong) alakításának megbeszélése után az este legfőbb díjesélyesélyese, a Nomadland zárja az adást, bemutatjuk miért különleges és a mezőnyből kiemelkedő művészi alkotás ChloéZhao filmje, illetve FrancesMcDormand alakításának méltatása után azt is elmondjuk, miért tartjuk személyesen a legjobbnak azt.

Az adásban szóba kerülő filmekről spoilerek nélkül beszélgettünk. Az adás első része már szintén meghallgatható.

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítették: Bozó Antal, Fodor Fanni, Szarka Roland, Szűcs Andrea

Borítókép: Fodor Fanni

Vágó: Bozó Antal

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.