Daniel Defoe: A londoni pestis — rádióváltozat: A karantén (40/40 teljes sorozat) 5/5 (19)

Azért írok erről ilyen részletesen, mert ki tudja, talán hasznos lesz az utánam jövőknek, ha egyszer ők is ilyen bajba … kerülnek. Azt szeretném tehát, ha ebben a beszámolóban nem is annyira cselekedeteim történetét látnák, mint inkább útmutatást arra, hogy mitévők legyenek.

DANIEL DEFOE: A LONDONI PESTIS c. művének rádióváltozata negyven hangképben.

Ezt a műsorunkat 12 évnél fiatalabb hallgatóinknak nem ajánljuk.

1. rész (01-05): Akkoriban még nem voltak nyomtatott újságjaink, hogy kósza híreket meg értesüléseket terjesszenek, és azokat emberi képzelőerővel kiszínezzék, mint azt azóta tapasztalnom kellett.

2. rész (06-11) Ha ugyanis a nép nem él állandó rettegésben, a kuruzslók menten fölöslegessé válnak, és mesterkedésüknek befellegzett.

3. rész (12-15)  Az egyéni sérelmeket a közösségi érdek indokolta.

4. rész (16-20)  Az egész város balsorsát jórészt az okozta, hogy az emberek élelem beszerzése végett kénytelenek voltak eljárni hazulról, és eközben elkapták egymástól a betegséget.

5. rész (21-25) Egész családokat, sőt egész utcasorokat taglózott le egy csapásra a ragály.

6. rész (26-31) A ragály észrevehetetlenül terjedt, éspedig olyan személyek révén, akik láthatóan nem voltak fertőzöttek, akik nem tudták, hogy kit fertőztek meg, és ki fertőzte meg őket.

7. rész (32-35) Járvány esetében nincs semmiféle nyilvánvaló különleges indok a természetfeletti beavatkozásra, hiszen a dolgok mindennapos lefolyása teljesen elégséges fegyver, képes mindarra a hatásra, amelyetaz Ég egy járvánnyal általában elérni szándékozik.

8. rész (36-40) Jegyezd meg, amit mondok, a jövő heti listán kevesebb lesz a halottak száma.

Készül távolléti felvételben, a koronavírus járvány ideje alatt.

Felolvasók: Jamriskó Tamás, Rácz Anna, Reitmesz Kornél, Kazinczy Bálint, Kozma Krisztián, Megyesi Bernadett, Darnai István, Dósa Judit, Kaiser Orsi, Varga Kata. Vágó: Hargitai H.

Zongorán és nagybőgőn km. Hargitai Henrik.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.