Odabenn – az elmúlt évek egyik kiemelkedő hangjátéka

Az Odabenn a hatvanas/hetvenes évek klasszikus rádiójátékainak mintájára mond el egy kontinenseken, sőt a Naprendszeren átívelő posztapokaliptikus történetet szörnyekről, lézerfegyverekről, androidokról, apákról, anyákról és gyermekekről, meg arról, mit is jelent embernek maradni egy embertelen világban. – Írják. Az Odabenn egy jól átgondolt, igényesen kivitelezett hangjátéksorozat, amely újra megmutatja nekünk a hangjátékok szépségét.

Különösen büszkék vagyunk arra az EPER Rádiónál, hogy a készítő csapat megtisztelt minket azzal, hogy nálunk rögzítették a dialógusokat – és természetesen azért is, mert fiatal, kreatív srácok foglalkoznak “ma” hangjáték készítéssel.

Most az EPER Rádióban is meghallgatható a sorozat első öt epizódja.

Kövessétek az Odabenn történetét az alábbi platformokon:

Fb: Odabenn – A hangjátéksorozat

Spotify-on itt találhatóak meg (explicit, 16+)

A Hangtárunkban pedig itt találjátok:

Odabenn 1×01 – A festett kezűek

A callistóról származó Athias édesapjával, Xavierrel érkezik a kalandparkként működő Földre, ám az ott-tartózkodásuk viszonylag hamar hirtelen fordulatot vesz, így mindent meg kell tenniük, hogy túléljenek a kegyetlen törzsekkel és vérszomjas abszorbokkal teli kék bolygón.

Odabenn 1×02 – Lándzsák, karmok és zárt ajtók

Athias és a Királynő kénytelenek összefogni, hogy együtt kijuthassanak a festett kezűek főhadiszállásáról. A furcsa páros tagjai meglepően jól tudják kombinálni különleges képességeiket. Kijutni sem egyszerű, de ennél is nagyobb kérdés, hogy lehet-e a posztapokaliptikus Földön csak és kizárólag Plútó szeleten és Zafírkólán élni.

Odabenn 1×03 – Alfa Aurora

A festett kezűek bázisából való sikeres menekülésük után Athias és a Királynő a természeti kataklizmák által sújtott, látszólag végtelen pusztaságban bolyonganak. A legnagyobb veszélyt mégsem a környéken portyázó abszorbcsordák vagy az őket üldöző festett kezűek jelentik rájuk, hanem saját múltjuk sötét foszlányai, melyektől hőseink látszólag képtelenek megszabadulni.

Odabenn 1×04 – Az élet forrása

Habár eddigi közös kalandjaik során úgy tűnt, hogy Athias és Édua megállíthatatlan párossá kovácsolódnak össze, a Xavier temetését követő éjszaka váratlan eseményei éket vernek a fiú és az abszorb közé. A nyolc részesre tervezett első évad felénél visszafordíthatatlan fordulópontjához érkezik a történet.

Odabenn 1×05 – Gyilkos napfény

Athias és a Királynő a lehető legrosszabbkor sodródtak távol egymástól: hamarosan pusztítani kezd a Földön a soron következő napkitörés, amit egyedül túlélni szinte lehetetlen. Ha pedig ez nem lenne elég, Athiasnak egy saját származásával kapcsolatos fájdalmas igazsággal is szembe kell néznie, ami után semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt volt.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.