Csütörtöktől bezár az egyetem a diákok előtt — Az iskolák tovább működnek — Akár a tanév végéig is bezárva maradhatnak az egyetemek 5/5 (2)

Budapest, 2020. március 11., szerda (MTI-EPER) – Intézménylátogatási tilalmat vezet be a kormány az egyetemeken, csak távoktatás keretében vehető igénybe az egyetemi oktatás a koronavírus elleni védekezés érdekében.

Ugyanakkor jelen pillanatban nem tartja indokoltnak a kormány az iskolák bezárását a koronavírus terjedése miatt, de ha az élet- vagy egészségvédelem indokolja, akkor lépni fog – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten. Indoklásul azt hozta föl, hogy “Pillanatnyilag európai konszenzus van abban, hogy a megbetegedés a gyermekeknél nem jellemző”. Gulyás Gergely szerint az iskolák bezárása “a teljes tanév megismétlését és érvénytelenítését eredményezné” — ezzel kapcsolatban lásd a romániai fejleményekről szóló anyagunkat.

Csütörtöktől zárják be az egyetemeket, két napos tanítási szünettel, amit az egyetemek előrehozott tavaszi szünettel toldottak meg, hogy felkészülhessenek az utána következő távoktatási periódusra. Ez alatt diákok nem léphetnek az egyetem épületeibe, de mindenki más dolgozni fog. Az ELTE JOKT közleménye szerint a szünetben a diákok “nem utazhatnak külföldre”.

A 444 beszámolója szerint az intézkedések hetekig vagy akár hónapokig is érvényben maradhatnak.

Az óvodák, bölcsődék önkormányzati fenntartásúak, így a helyhatóságok döntenek azok esetleges bezárásáról.

Jó hír azonban az órák nélkül maradt hallgatóknak, hogy mától élőben játszott cigányzenét hallgathatnak ebéd mellé a Dankó Rádió új stúdiójából!

About Post Author

1 thought on “Csütörtöktől bezár az egyetem a diákok előtt — Az iskolák tovább működnek — Akár a tanév végéig is bezárva maradhatnak az egyetemek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.