EPER: Nem csak enni, hallgatni is lehet

Az idén 40. alkalommal megrendezésre kerülő Budaörsi Napokról jelentkezett az EPER rádió csapata élőben, több, mint 8 órán keresztül. A napot egy délelőtti beszélgetős műsor nyitotta, melyben a napi és heti programokról, választásról és a kollégisták életéről beszélgettünk. A délután folyamán pedig Jókívánságműsorunk mellett helyszíni BEAC Sportnap tudósításunkat is hallhatták a jelenlévők.

A kipakolást követően a napott délelőtt 11-kor nyitotta az EPER három blokkból álló reggeli műsora. Elsőként Jamriskó Tamás és Molnár Réka jelentkezett be az aznapi programokkal, ajánlókkal, később pedig – a reggeli műsorokra oly jellemző – hírekkel. A sportnaphoz híven esett itt szó futásról és kézilabdáról, de a vasárnapi választásokról, ősmagyar elméletekről és a nagy magyar férfijaink szakáll-trendjének eltűnéséről is hallhattunk az egy órás blokkban.

Déltől egyig az első magazinunk következett, amelyben Mátyus B. Virág, akinek szakdolgozatának főtémája a propaganda, és Bánhidi Bálint, szociológus beszélgettek. A műsort a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium lakóival készült interjúkkal kezdtük: megtudhattuk, milyen jövőképet festenek a kétharmad után Magyarországnak.  A műsorvezetők választások mellett kitértek annak részleteire, beszéltek a gyűlölet hatásosságáról a szeretettel szemben.

Második magazinunkban Vincze Kata és Mató János beszélgettek arról, milyen különbségek vannak két opcionális lakhatás, az albérlet és a kollégium között. A műsorban mindketten arra jutottak, hogy nagyobb előnyei lehet(nek) albérletben lakni, ezért ellenvéleményként ismét a KCSSK lakóit kérték fel, mondják el, miben adhat többet a kollégium.

IMG_20180409_133804.jpg

Mató János és Vincze Kata

A délutáni adást kettőtől a Kollégium klubjainak bemutatása követte, amelyet Munteán Erik vezetett. A Club ’89, az Anonim -, a My -, a Bolyai-, és a Hippogriff Klubbot, valamint a Dokk Teamet ismerhettük meg. A nem-ottlakók így pontosabb képet kaphattak a Budaörsi Napokon évente megrendezett klubok közötti versenyről, a kollégistáknak pedig minden jelölt megüzenhette, miért érdemes rájuk szavazniuk.

Ezt követte a Jókívánságműsorunk Hodován Péter vezetésével, amely során a kollégisták kéréseit játszottuk, valamint Munteán Erik jelentkezett be több helyszínről, ahol különböző sportágakkal ismerkedhettek meg a résztvevők, például rúdtánccal, rekeszmászással, muay thai-jal, zumbával és ökölvívással. Kollégáink ezekből többet ki is próbáltak.

30126554_1899230150147489_725656555_o.png

Jamriskó Tamás műsorigazgató új hobbit próbál ki

A Jókívánságműsorban egy interjút is hallhattunk Hézer Lucával, az f21.hu szerzőjével, volt szó többek között cikkírásról, kortárs komolyzenéről és hegedülésről is.

Az esemény egyedi szignáljait Kazinczy Bálint és Varga Kata készítették. Bálint emellett kulturális ajánlókat is összeállított a hétfői nap, illetve a hét programjaiból.

A nap rádió technikai frontján Varga Kata és Őri Soma remekelt.

A BN programjain belül 18:30-kor kezdetét vette a jelölthappening, az EPER élő műsorát a nyeremények kisorsolása, a Budaörsi Napokat pedig a Fák Alatt Zenekar, az Animal Cannibals koncertje, végül pedig Necc Party zárta.

Külön köszönettel tartozunk a Budaörsi Napok szervezőinek és Szilágyi Zoltánnak.

Munkatársaink voltak:
Bánhidi Bálint
Hézer Luca
Hodován Péter
Jamriskó Tamás
Kazinczy Bálint
Mató János
Mátyus B. Virág
Molnár Réka
Munteán Erik
Őri Soma
Pelczer Dániel
Vincze Kata

 

Mató János
Molnár Réka 

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.