Vallani-szabadon? – Vallás az online térben 5/5 (1)

A vallásszabadság mindig egy egyszerre aktuális és sokoldalú kérdés. Különösen a XXI. században, a digitalizáció korában.
Négy részes minisorozatunkban körbejárjuk az ateizmust, belepillantunk, miként alakul és alakult a vallásosság Közép- és Kelet-Európában, miként lehet miséket és hittel kapcsolatos eseményeket tartani az online térben és fiatal felnőttek beszélgetnek arról, hogy szerintük mi, nekik mit jelent a vallásszabadság.

Második epizódunkban a Nagy Gergellyel beszélgetünk a Kálvinista Apologetika videoóblogról és arról, hogy a járványidőszak milyen új kihívásokat hozott a lelkipásztori tevékenységekbe. Emellett pedig jobban megismerjük az online misézés gyakorlatát, az Országúti Ferences Plébánia képviseletében Lukovits Milán, a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium vezető lelkésze és tanára által.

Mixcloudonkon meghallgatható:

Hangtárunkból letölthető:

A műsort vezette: Kazinczy Bálint
A műsort szerkesztette: Jamriskó Tamás
További Munkatársak: Bánhidi Bálint és Őri Soma
Grafika: Megyesi Bernadett

A műsor a Független Médiaközpont vezetésével zajló Get The Trolls Out című projekt támogatásával valósul meg. A támogatás az adások szabad elkészülését jelenti, amelyek tartalmát az EPER rádió szerkesztőségének munkatársai határozzák meg és tartoznak érte felelősséggel.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.