Ká-Európa – S01E04 – Rendszerváltás 30 (16+)

Politikai-közéleti rehabilitációs gyakorlatok a ká-európai életérzés jegyében – a vélemény szabad, a koncepció minimális.

Mostani adásunkban azt a kérdést tettük fel magunknak, hogy kire szavaztunk volna az első szabad magyar választáson. Sorra vettük a rendszerváltó és -marasztaló pártokat, kitértünk a 90-es évekre újraéledő népi-urbánus megosztottságra, valamint néhány szimbolikus kérdésre, amelyek meghatározták a korabeli közéletet. A beszélgetés végén színt vallunk, és nyilvános szavazatunkkal állunk ki a koraszülött magyar demokrácia mellett. Azért 30 évesnek lenni mégiscsak szép évforduló.

A beszélgetés online keretek között rögzült, ezért a hangminőség sem tökéletes. Hamarosan helyreáll a rend, és jobb hangminőségben jelentkezik a műsor.

Meghallgatható a Mixcloud csatornánkon (Explicit, 16 éven felülieknek ajánlott):

Hangtárunkból letölthető – szabadon, gyermekek jelenlétében is hallgatható verzió:

Latosinszky Csaba, Hódsági János, Pauer Emánuel és Vida Bence műsora.

*

Ez a műsorprojekt együttműködésben készült az Első Pesti Egyetemi Rádióval. A tartalma nem feltétlenül tükrözi a rádió szerkesztőségének a véleményét, de nem is kell neki. Mindenkinek az önálló és olykor kritikus gondolatai egyaránt fontosak és érdekesek lehetnek – feltéve, ha azok korrekt formában fogalmazódnak meg. Mint szokás mondani: a hír szent, a vélemény – és a stílus szabad.
Az EPER rádióban szeretnénk felvételi és publikációs lehetőséget adni mindazoknak, akikkel értékrendünk és törekvéseink racionális mértékben egyeznek.

Legyen hangja, a hangtalanoknak.
Köszönjük a bizalmat.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.