tESI Talks- A sport és a média kapcsolata – beszélgetés egy sportkommentátorraltESI Talks-

Vendégünk: Vásárhelyi Tamás

Ebben az epizódban a média és a sport kapcsolatáról beszélgetünk Vásárhelyi Tamással az M4 Sport kommentátorával. Vendégünkkel az adás elején a következő kérdésre keresünk választ: valóban eltűnnek a hagyományos médiák és felváltja őket a digitális média? A kérdés boncolgatása közben természetesen szó esik a médiafogyasztás átalakulásáról és arról is, hogy folyamatosan nő azon sportrajongók száma, akik online módon követik a közvetítéseket.

Vendégünk mesél arról is, hogy milyen a helyszínről és milyen a stúdióból közvetíteni egy sporteseményt. Személyes tapasztalatai, élményei által kaphatunk átfogó képet a két közvetítési forma közötti különbségekről.

Kommentátor vagy szakkommentátor? Az adás következő szakaszában a kommentátor, illetve a szakkommentátor szerepéről, hatásköréről, valamint feladatairól beszélgetünk.

Adásunk végén szó esik arról is, hogy egy közfeladatot ellátó sportcsatorna milyen céllal közvetíti a különböző sporteseményeket, valamint az olimpiai közvetítés nézettségének visszaeséséről és ennek lehetséges okairól is beszélgetünk.

Rögzítés dátuma: 2023.11.07.

Letölthető és meghallgatható a Hangtárunkból:

Meghallgatható a Spotifyon:

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.