“Nem vagy egyedül” – Online influenszerek társadalmi aktivizmusa Magyarországon és Németországban

Újabb közös rendezvényt szervezünk a Budapesti Goethe Intézettel!

Fiatalkorúak védelme? A jövő generációinak a lehetőségei? Klímaváltozás? Szociális jogok? Beleszólás a társadalmi ügyekbe? Egyre több online tartalomszolgáltató szólal meg társadalmi ügyekben, elérve olyan embereket is, akiket a hagyományos média nem képes. Aktivizmusukra nemcsak a követőik reagálnak, hanem a saját közösségükön túlmenően is képesek hatást kifejteni.

Magyarországon 2024-ben online influenszerek szerveztek tízezreket vonzó utcai tiltakozást, hogy számon kérjék az Orbán-kormányon a valódi gyermekvédelmet. A helyszínen az EPER is riportot készítet amely fotóit itt, hanganyagát pedig itt találjátok.

2024. júniusában újra európai parlamenti választások lesznek, emellett Magyarországon önkormányzati választásokat, Németország nyolc tartományában pedig tartományi választásokat is tartanak. Várható-e a német és a magyar online tartalomszolgáltatóktól valamilyen politikai kiállás? Milyen az influenszerek viszonya a politikához, az újságíráshoz, és milyen a politika és a média viszonya hozzájuk? Mi a különbség, ha valaki a közéleti aktivizmusból érkezik az online tartalomszolgáltatásba, vagy, ha valaki fordított utat jár be?

Előadás és kerekasztalbeszélgetés.
Minden infó itt.

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

MARVIN NEUMANN
politikai- és sportújságíró
https://www.youtube.com/@MarvinNeumannOfficial

SCHULTZ NÓRA
politológus-aktivista
https://www.youtube.com/watch?v=7iz2OIUx4eI…

Szabó Márton “Csoki”
youtuber
https://www.youtube.com/@jolvanez

Bánszegi Rebeka
újságíró-videóújságíró
https://www.youtube.com/watch?v=eTMuFj5E75U…

A rendezvény nyelve: magyar és német. A rendezvényen szinkrontolmácsolást biztosítunk.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info-budapest@goethe.de címen lehet.

This content was published as part of PERSPECTIVES – the new label for independent, constructive and multi-perspective journalism. PERSPECTIVES is co-financed by the EU and implemented by a transnational editorial network from Central-Eastern Europe under the leadership of Goethe-Institut. Find out more about PERSPECTIVES: goethe.de/perspectives_eu.
Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are, however, those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Commission. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.