Cartoon Chronicles 10 – Arcane (1/2)

A Cartoon Chronicles tizedik részében a Riot Games és a Fortiche Production animációs sorozatáról, a LoL játékok világának lore-jából készült Arcane című Netflix sorozatról beszélget Szabó Máté, Fanni és Tonó.

Megvitatjuk, vajon túlértékelt-e a hirtelen felkapott széria, illetve megbeszéljük, mitől is annyira izgalmas a világa, melyek voltak a különleges animáció legjobb pillanatai. Ezt követően beszélünk a sorozat számunkra gyengébb pontjának számító zenei betétekről, illetve azokról a jelenetekről, amikor ezek is nagyon hangulatosra sikerültek.

Az adás második felében a sorozat két főszereplőjéről, Vi és Jinx karakteréről beszélgetünk. Mennyiben tipikus hős Vi, miben tértek el a hagyományos hősszerep ábrázolásában vele, és mennyire hiteles a köztük bemutatott kapcsolat húgával, Powderrel? Miben működik jobban Jinx karaktere a sorozatban, mint a játékokban, hogyan segíti traumájának és hasadt tudatának megjelenítését az animáció, illetve mit várhatunk Vi és Jinx között a sorozat folytatásában? Ezekről és sok másról is beszélgetünk a duplarészes adás első felében.

A sorozat Netflixen megtekinthető. Az adásban spoileresen beszélgettünk.

Ez az epizód egy két részes adás első fele. A második rész már szintén elérhető.

Instagram: https://www.instagram.com/whatthefilmpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangátrunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítették: Bozó Antal, Fodor Fanni, Szabó Máté

Borítókép: Fodor Fanni

Vágó: Bozó Antal

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.