Cartoon Chronicles 05 – Demon Slayer

A Cartoon Chronicles új részében az utóbbi idők legsikeresebb anime sorozatáról, a Demon Slayerről és annak filmes folytatásáról beszélget Fodor Fanni, Bozó Antal, Szarka Roland és visszatérő vendégük, Szabó Máté András

A sorozat világának és történetének rövid ismertetése után sorban beszélünk a fontosabb szereplőiről, és hogy mit képviselnek és hova fejlődtek eddig. A főszereplő, Tanjiro karakteréről megtudhatjuk, miért teszi őt jó főhőssé az a pozitív hozzáállás, amit barátaival és ellenségeivel szemben is képvisel, illetve megvitatjuk, létezik-e a valóságban ilyen jó ember. Húga, Nezuko történetét megvizsgálva elmélkedünk arról, mitől működik a kettejük kapcsolata olyan jól a sorozatban, illetve vajon a démonlét elfogadható-e, ha megtanulják kontrollálni magukat, vagy csak az emberség visszanyerése a megoldás.

Tanjiro két társáról, Zenitsu és Inosuke karakteréről is beszélgetünk, előbbi esetében megpróbáljuk eldönteni, a sorozat legidegesítőbb, vagy legtöbb lehetőséget magában hordozó karakteréről beszélhetünk-e, illetve elemezzük, hová fejlődött eddig, míg utóbbit megvizsgálva szóba kerül, mennyivel jobbak a vele kapcsolatban behozott poénok a sorozatban, illetve hogyan kap ő is egyre több szerepet a sorozatban, és vajon mi lehet majd a sorsa.

Végezetül a főgonosz, Kibutsuji karakterére térünk és igyekszünk eldönteni, melyik antagonista karakter működik jobban, a velejéig romlott és rettegett fajta, vagy a háttérsztorival rendelkező és humanizált, majd arról is szót ejtünk, mit várunk a karaktertől a sorozat későbbi részeiben. Mindeközben nem megyünk el szó mellett a sorozat védjegyévé vált dinamikus harcok, a zseniális látványvilág, valamint az egyedi zenék mellett sem, de az animékre jellemző és itthoni nézők számára néha zavarónak tűnő megoldások is említésre kerülnek.

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangátrunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítették: Bozó Antal, Fodor Fanni, Szarka Roland, Szabó Máté András

Borítókép: Fodor Fanni

Vágó: Bozó Antal

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.