Cartoon Chronicles 02 – Castlevania

A Cartoon Chronicles új részében a Netflix animeszerű videojátékadaptációjáról, a nemrég negyedik évadával befejeződött Castlevania sorozatról beszélget Freppán Máté, Bozó Antal és vendégük, Szabó Máté András.

A fontosabb témákat körbejárva megbeszéljük, mitől olyan különleges a sorozat, a jellegzetes animációjától és igényes csatajeleneteitől kezdve egészen a jól megírt karakterekig, de az is szóba kerül, miben különbözik a valódi animék hangulatától, illetve milyen valós helyszíneken játszódik.

Ezt követően szó esik több kedvenc szereplőről, így a főhős Trevor és Sypha mellett Alucard történetszáláról és annak kisebb hibáiról, de két nagyobb antagonista, Drakula és Carmilla is kielemzésre kerül. Az adás további részében rátérünk többünk kedvenc szereplőjére, Saint Germain grófra és az útra, amit a két évados szereplése során bejárt, majd megvitatjuk a két kovácsmester, Hector és Isaac kapcsolatát is, illetve történetük lezárását.

Végezetül hosszabban beszélünk a széria zárásáról, elgondolkodva, vajon pontosan mi is történt a kilencedik rész végén, illetve minden szereplő a megérdemelt zárást kapta-e, vagy voltak problémásabb részek, zárásként pedig levonjuk a következtetéseket a sorozat egészéről, hogy milyen élményt adott, illetve mitől is emelkedik ki a Netflix többi hasonló animációs sorozata közül.

A sorozatról spoileresen beszélgettünk. A Castlevania mind a négy évada elérhető a Netflixen.

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangátrunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítették: Bozó Antal, Freppán Máté, Szabó Máté András

Borítókép: Fodor Fanni

Vágó: Bozó Antal

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.