Megnyirbálta az ELTE kancellárja a gyakorlógimnázium igazgatójának jogait

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium igazgatója rovarirtást és a legionella elleni hőfertőtlenítést rendelt el április 19-re, amelyre válaszul Dr. Scheuer Gyula, az Eötvös Loránd Tudományegyetem kancellárja csökkentette az igazgató jogait.

Az Apáczai vezetése a következő levelet küldte az évfolyamok diákjainak szüleinek:

„Tisztelt Szülők!
Bizonyára értesültek már a híradásokból, hogy a 9-12. évfolyamokon május 10-ig folytatódik a digitális oktatás. Iskolánkban ez a 7-8. osztályokra is vonatkozik, ugyanis az épületben legionella baktérium elleni hőfertőtlenítés, valamint rovarirtás lesz a következő hetekben.”

Erre válaszul – miután a hvg.hu beszámolt a levélről – az ELTE kancellárja visszavonta az igazgató üzemeltetési jogainak egy részét, arra hivatkozva, hogy a kirendelt kártevő és baktériumírtás veszélyezteti a gimnázium működését. A kancellár a közleményében azt írja, hogy:

„Természetesen az általános iskolai jelenléti oktatás újraindításának dátuma – a kormány szakmai értékelése alapján – az utolsó időpontig is módosulhat. Méltatlan és etikailag is megkérdőjelezhető az a vezetői magatartás, amely bármiféle előzetes vezetői egyeztetés nélkül az egyetem egy másik szervezeti egységének felelősségi körébe tartozó feladat ellátására való hivatkozással kíván egy kormányzati döntést megkerülni”

A gimnázium hat évfolyama közül a 7. és a 8. évfolyamba járóknak április 19-én iskolába kell menniük a magyar kormány által hozott járványügyi szabályok értelmében.

Fotó

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.