Bukdácsoló jogállam? – Egyetemisták lakhatása vírus idején

A Bukdácsoló jogállam? műsorában arról kérdeztük az egyetemistákat, hogyan változott meg lakhatási helyzetük a vírusidőszakban.

A műsorban különböző egyetemeken tanuló, illetve különböző hátterű hallgatókkal beszélgettünk. Vannak, akik kollégiumban laknak, mert nem engedhetik meg maguknak egy lakás vagy albérlet fenntartását, néhányan pedig pont ezért döntöttek az egyetem alatti munkavállalás mellett, hogy könnyíteni tudjanak anyagi terheiken. Nem egy határon túli magyar hallgató került nehéz helyzetbe a kollégiumok elhagyásának idején. A külföldi hallgatók szintén hasonló gondokkal küzdenek, hiszen ők még a híreket sem tudták mindig követni, ha nem beszélik a nyelvünket.

A kollégiumok képviseletében Orosz Bernadett ismerette a hivatalos intézkedéseket, amelyekkel a kollégiumok vezetősége és dolgozói segítették a kiköltözést. Kérésünkre mindenki őszintén mesélt személyes tapasztalatairól, nehézségeiről, és arról, milyen segítséget kaptak vagy éppen nyújtottak másoknak a nehéz időkben.

Készítette: Hézer Luca

A műsor a Független Médiaközpont támogatásával valósul meg. A támogatás az adások szabad elkészülését jelenti, amelyek tartalmát az EPER rádió szerkesztőségének munkatársai határozzák meg és tartoznak érte felelősséggel.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.