Sikeresen zárult a fiatalok rendezte Budapest Sustainability Exchange 5/5 (1)

A találkozó és konferencia legfontosabb céljaként a különböző  szektorokon és politikai pártokon átívelő gondolkodást és cselekvést jelölte meg a V4-es országok zöld együttműködése kapcsán. Szeptember 22-e és 23-a között, két nap alatt lebonyolított hibrid konferencián jelenléti és online előadások, beszélgetések hangzottak el, több, mint száz résztvevő előtt. A konferenciával egy négy országot átfogó rendezvénysorozat zárult le, amelyekben arra keresték a választ, miért és hogyan érdemes a V4-eket a fenntarthatóság felé terelni. A főszervező fiatal szakértőkből álló csapat a következő lépésben már a közös cselekvés megvalósítására fogja helyezni a hangsúlyt.

A projekt vezetője Bartuszek Lilla, akinek a közreműködésével a Fenntarthatósági 1×1 című öt részes rádiós minisorozat készült az EPER Rádióban.

A V4SDG-t, azaz a Visegrád a Fenntarthatóságért szervezetet 2018-ban alapította négy fiatal, hogy segítsék a Visegrádi Négyek országait abban, hogy fenntarthatósági vezetővé váljanak. A szervezet jelenleg 30 állandó önkéntessel foglalkozik a V4 fenntarthatóságban aktív szereplőinek összegyűjtésével, hálózatosításával és megerősítésével, hogy később hatékonyan csatornázhassa őket nemzetközi folyamatokba. A V4SDG a négy eredeti ország mellett Brüsszelben, az Európai Unió központjában van jelen.

Galéria az eseményről:

Fotók: Photon

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.