Nyilatkozatunk az autonómiáról 5/5 (4)

Az Első Pesti Egyetemi Rádió szolidaritását fejezi ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és távozó és maradó oktatói felé.

Az EPER-nél úgy gondoljuk, hogy az autonómia az a fajta stáció, amely jelentőségét és illékonyságát csak azokban a pillanatokban érthetjük meg igazán, amikor távol áll tőlünk. A mostani is egy ilyen pillanat.

Hiszünk az oktatás szabadságában és abban a jogban, hogy egy-egy intézmény, egyetem, kar a saját ügyeit önállóan kezelhesse. Az SZFE átszervezésének gyorsasága és az átszervezés körülményei alapján számunkra határozottan úgy tűnik, hogy az egyetem, annak vezetése és hallgatói olyan helyzetbe kerülnek, amelyben sérül az autonómiájuk, az önrendelkezési lehetőségeik, mindezek pedig annak a fogalomnak az erodálásához vezetnek, amelyet néhány száz éve “egyetemnek” hívunk.

Természetesen mi is támogatunk minden olyan racionális és átgondolt átalakítást, változtatást és fejlesztést, amelyek megtartják egy intézmény autonómiáját és közvetlenül az egyetemi polgárokat és oktatóikat szolgálják, közvetetten pedig a társadalmunk.

#freeSZFE

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.