Ennyi pénz kell, hogy soha többé ne kelljen dolgoznod 1. rész – Takács Szabolcs előadása

Takács Szabolcs avagy a 30-as nyugdíjas online, kétrészes előadása az ELTE Karrierközpont pénzügyi tudatossággal foglalkozó sorozatában.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak lottóötössel, vagy egy zseniális ötletből kifejlődött csodavállalkozással lehet annyi pénzt összeszedni, ami elég ahhoz, hogy soha többé ne kelljen dolgoznunk. Ez tévedés, világszerte nagyon sokan és Magyarországon is egyre többen érték már el ezt az állapotot bérből és fizetésből is. Találhatunk köztük tűzoltót, tanárt, közgazdászt, informatikust és még sok egyéb foglalkozást űzőt is. A közös bennük általában az, hogy megismerkedtek az ún. F.I.R.E. mozgalommal vagy filozófiával. Ennek az alapelveit tekintjük át az előadás keretében.

Takács Szabolcs 12 éves karrier után, 34 évesen emberkísérletbe kezdett saját magán. A F.I.R.E. életmód követője lett, annyiból próbál megélni, amit korábban félretett pénze meg tud termelni. Bár ezt az életmódot maga is leginkább a “korai nyugdíjazás” szófordulattal írja le, a napjait közel sem tölti semmittevéssel. Fizetett hobbiként néha kamionsofőr, máskor jógaoktató, esetenként pénzügyi tanácsadó, vagy éppen előadásokat tart pénzügyi témákban. Azt gondolja, hogy sok ember tévesen azonosítja a vágyait, amikor azt hiszi, a semmittevésre vágyik. Tapasztalata szerint a többség sokkal inkább arra vágyik, hogy azt csinálhassa, amit csinálni szeretne, hogy kedvére alkothasson. Ebben segíthet a F.I.R.E. is.

Meghallgatható és letölthető a hangárunkból:

Technikai munkatárs: Őri Soma

Kép: ELTE Karrierközpont

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.