Irodalmi körkép – Koronakrónika 18. rész 5/5 (2)

“A Koronakrónika heti epizódja egy kicsit más jellegű lesz, mint az eddig megszokottak voltak.”

 A 2020 május nyolcadikán készült 18. epizódjának központi témája az Irodalom.

Három színes regényajánló mellett, egy fiatal tehetséges költőtől hallhatjuk egy gyönyörű versét szavalni, amelynek címe A szarvas lába. Az adásban mindemellett még hallható lesz egy általam írt groteszk hangvételű novella, amely a koronavírus karanténjának ihletéséből született.

Hallgassátok őket szeretettel!

Gombás Dóra az adás első irodalmi könyvajánlójában a 20. századi német nyelvű irodalom egyik legjelentősebb alakja, Thomas Mann A Varázshegy című regényét fogja bemutatni. Majd Albert Camus Nobel-díjas francia író és filozófus alkotása, az 1947-ben megalkotott A Pestis című regényének ajánlását hallhatjátok, míg végezetül az utolsó irodalmi könyvajánlóban, Dóri, Gabriel García Márquez irodalmi Nobel-díjas kolumbiai születésű író egyik leghíresebb művét, a Szerelem a kolera idején-t mutatja be.

Szabados Attila fiatal művész, a Corvinus Egyetem Nemzetközi tanulmányok alapszakának hallgatója. Attila szereti szabadidejét a szenvedélyének, az irodalomnak szentelni. A versírás idővel rendszeres időtöltésévé és lelki kifejezőeszközévé vált, az alkotásai többek között olyan irodalmi és kulturális folyóiratokban jelentek már meg, mint a Contextus, a Drót és a Prae. A következőkben A szarvas lába című versét hallhatjátok.

Az adásban egy igaz történeten alapuló humoros novella is hallható a saját tollamból. A művet a koronavírus okozta karantén egy groteszk életképe ihlette, amely igen komikus helyzetet és egy maradandó emléket szült az itthoni mindennapokba. Az alkotás címe: Gomolygó karantén

Meghallgatható a Mixcloud csatornánkon:

Hangtárunkból letölthető:

A heti műsort készítették:
Gombás Dóra
Szabados Attila
Reitmesz Kornél

A műsort szerkesztette: Reitmesz Kornél

Fotó

Felhasznált zene

About Post Author

1 thought on “Irodalmi körkép – Koronakrónika 18. rész

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.