Felelőtlenség és nem megfelelő sebészi maszkok – Koronakrónika 7. rész 5/5 (1)

Hétindító műsorunkban új hangokat és még több olyan történetet, helyzetjelentést, de még nem akármilyen könyvajánlót is hallhattok, amelyeket, eddig nem. A mai adásunkban szó lesz felelőtlen lakosokról, nem megfelelő sebészi maszkokról – de hogy ne csak riogassunk, megtudhatjuk, hogy egy tanárnő miért tart ki a tanítás mellett, mit olvassunk ha tematikus és tartalmas olvasmányra vágyunk, mi történik egy egyetemistával a home office és távoktatás kereszttüzében és megismerhetünk egy nagy volumenű közös, online edzést is. A műsorunkban visszatér Zoltán, aki újra a frontvonalból jelentkezik, és betekintést kapunk abba is, hogy mi zajlik a kereskedelemben.

Meghallgatható a Mixcloud csatornánkon:

Hangtárunkból letölthető:

Tartalom:

Reitmesz Kornél mesél a veszprémi mindennapokról, a lakosok felőtlenségéről és arról, hogy ne veszítse el versenysúlyát.

Bárdon Lili a home office karanténból jelentkezik és az eddig vezető útját osztja meg velünk.

Herczeg Sára egy kecskeméti angol nyelvi pedagógussal, Nyáriné Orbán Hajnalkával beszélgetett a távoktatás küzdelmeiről, új időbeosztásáról és arról, hogy miért tart még ki a tanítás mellett.

Bóna Bettina az online edzésről készített  összeállítást.

Polgár Zoltán újra jelentkezik – továbbra is a frontvonalról. Most Dr. Atalay Borbála ügyvédet kérdezte meg, például arról, hogy táv-szerződést hogyan köthetünk és az ítélkezési szünetről is, egyéb ügyvédi munkák és változások mellett.

Kaiser Orsi az érettségit övező bizonytalanságról beszélgetett húgával, Kaiser Nórival.

Gombás Dóra könyvet ajánl, mi másban, mint járványügyben. Hallgassuk meg, miért érdemes olvasni Boccaccio Dekameronját! Mert igencsak érdemes és érdekes. És mikor máskor olvassunk sokat, merüljünk el magunkban, mint bezártság idején.

Bakó Bettina egy olyan sráccal beszélgetett, akinek a munkája ezekben az időkben nélkülözhetetlen. Mit visznek a legtöbben? Mennyi volt egy kassza átlagos forgalma? Mennyire felelősek a vásárlók? Most megtudhatjuk:

Kálmán Zsófi egy olyan embert kérdezett, aki a betegellátásban dolgozik. Mi a protokoll, ha beteget kell ellátniuk aki vírus gyanús? Milyen védőfelszerelést kapnak?  Rajta keresztül ismerhetjük meg, hogy miként zajlik a körzeti ellátás, mi történt az orvos-beteg találkozásokkal, és hogyan lehet gyógyszert  beszerezni.

Ugyan nem szokás ilyet mondani, mégis, meg szeretném osztani veletek a műsor zárásaként, hogy a mai Koronakrónikát olyan egyetemisták készítették nagy többségben, akiknek ez volt az első műsorba szerkesztett hanganyaguk. Amint hallhattátok, érdekes és értékes munkát végeztek, aminek mint óraadó és kisközösségi rádiós nagyon örülök.
Bár lehet azért csinálták – talán sosem tudjuk meg, mert szeretnék elvégezni a kurzusaikat – amelyeket nem került el a távoktatás tűzkeresztsége és úgy alakítottunk át, hogy kapcsolódjanak ehhez a szerkesztőségi anyagunkhoz és figyelmes és okos munkák leadásával teljesíthetőek legyenek.

A műsort készítették:
Bakó Bettina
Bárdon Lili
Bóna Bettina
Gombás Dóra
Herczeg Sára
Kaiser Orsi
Kálmán Zsófi
Polgár Zoltán
Reitmesz Kornél

A műsort szerkesztette és konferálta: Jamriskó Tamás

Fotó: Kazinczy Bálint

A műsor 2020. március 30-án készült.

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.