Getty Images

Koronavírus tudnivalók (frissített) 5/5 (1)

Ezt a cikket 03.10 után már nem frissítjük.

03.05. A TASZ elkészítette karantén kisokosát

03.02 Az ELTE létrehozta a „Járványügyi Operatív Koordináló Testületet”, és minden új információt a következő címen tesz közzé: https://www.elte.hu/koronavirus

Marc. 5

Felszólítjuk az Észak-Olaszországból (a Rómától északra fekvő olasz területekről), valamint más fertőzési gócpontnak számító területről érkező munkatársainkat, hallgatóinkat, vendégeinket, hogy önként maradjanak távol az egyetemi közösségtől két hétig. (Igazolt távollétnek minősül az ilyen.)
Az érintettek ímélben jelezzék a távolmaradásukat és annak okát. A Társadalomtudományi Kar hallgatói a hianyzasbejelentes@tatk.elte.hu címre küldjék meg a levelet úgy, hogy NEVÜKET és NEPTUN KÓDJUKAT is pontosan megírják a levélben.


Felszólítjuk azt, aki Kínából, vagy más fertőzési gócpontból – különösen Észak-Olaszországból – érkezik és lázas, köhög, vagy légzési nehézséget tapasztal, maradjon otthon, telefonon sürgősen hívja fel háziorvosát, vagy kezelőorvosát, illetve ezek hiányában lépjen kapcsolatba az Egyetem foglalkozás-egészségügyi orvosával, Dr. Szanitrik Zsuzsával (ímél: szanitrik@gmail.com), mondja el panaszait és azt, hogy Kínában, Észak-Olaszországban, vagy más fertőzési gócpontban járt, vagy kapcsolatban volt fertőzött személlyel a tünetek megjelenését megelőzően. Kérjen tanácsot a további teendőkre nézve.
Ha sürgős orvosi ellátásra van szüksége és mentőt kell hívnia, feltétlenül mondja el, hogy panaszai kialakulása előtt milyen kapcsolatban volt a fertőzött területekkel, onnan érkezett személyekkel.

Felhívjuk valamennyi munkatársunk, hallgatónk és vendégünk figyelmét, hogy saját maga és környezete egészsége érdekében – itthon és külföldön is – kövesse a tisztiorvosi szolgálat (egészségügyi hatóság) utasításait, utazás előtt érdeklődjön a Külügyminisztérium konzuli szolgálatán ( https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs ).

Az általános higiéniai szabályok megtartására, valamint a gyakori alapos kézmosás szükségességére ezúttal is – miként előző leveleinkben – felhívjuk a figyelmet.

Eötvös Loránd Tudományegyetem

*

Az ELTE igazgatási vezetője, Rikker Emília február 25-én közleményt juttatott el az ELTE dékánjaihoz, melyben a következőket közli:

Aki Észak-Olaszországban volt, ne jöjjön egyetemre

“Felszólítjuk az Észak-Olaszországból (a Rómától északra fekvő olasz területekről), valamint más fertőzési gócpontnak számító területről érkező munkatársainkat, hallgatóinkat, vendégeinket, hogy önként maradjanak távol az egyetemi közösségtől két hétig. (Igazolt távollétnek minősül az ilyen.)”

Aki Kínában vagy Észak-Olaszországban volt, és nem jól érzi magát, maradjon otthon

“Felszólítjuk azt, aki Kínából, vagy más fertőzési gócpontból – különösen Észak-Olaszországból – érkezik és lázas, köhög, vagy légzési nehézséget tapasztal, maradjon otthon, telefonon sürgősen hívja fel háziorvosát, vagy kezelőorvosát, ezek hiányában az Egyetem foglalkozás-egészségügyi orvosát, mondja el panaszait és azt, hogy Kínában, Észak-Olaszországban, vagy más fertőzési gócpontban járt, vagy kapcsolatban volt fertőzött személlyel a tünetek megjelenését megelőzően. Kérjen tanácsot a további teendőkre nézve.”

Rendezvény és utazási korlátozások, online kurzusok          

A dékánok feladatul kapták, hogy vizsgálják felül a tavaszi, “fertőzési gócpontokba irányuló” már lefoglalt munkatársi utazásokat; a közösségi rendezvények lemondására alakítsanak ki tervet és egy esetleges országos karantén esetére készítsék fel az egyetemet online oktatás folytatására illetve a megbetegedő dolgozók helyettesítésére.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.