Sum 41 interjú: Dave Brownsound 2.88/5 (17)

Könnyed beszélgetés a Sum 41 punk-rock banda gitárosával, Dave Brownsounddal mielőtt felléptek a Budapest Parkban 2019. június 12-én.

Igen, nyersfordítás (bocsi magyar nyelv), dolgozunk még a tisztességes fordításon.:)

Hangtárunkban (letölthető):

Mixcloudon itt találjátok:

A beszélgetés átírata:

Baka Adrienn: Elég régóta zenéltek már. Mi az, amiért még mindig csináljátok?

Dave Brownsound: Amellett a tény mellett, hogy nem tudunk igazán mást csinálni, azért, mert ez szórakoztató. Még mindig szórakoztató. Például, ennyi év után ez még mindig tényleg egy robbanás-szerű érzés. Akár 30percünk van, akár több, még mindig izgatottak vagyunk egy fellépés előtt.

Az új stúdió albumotok, az Order in Decline, hamarosan megjelenik. Ez egy elég mély érzésekkel teli, hozzátok személyesen közel álló album lesz, igaz?

Minden anyagunknak van egy személyes témája. Az évek során, ez egyre inkább reflektál arra, hogy a világ hogyan érint minket és hogyan érzünk iránta.

Honnan jött az új album neve?

Csak a világ állapota. A rendszere a világnak hanyatlik, de ez nem egy olyan dolog, ami ne lenne helyrehozható. De megfontoltnak kell vele lennünk.

Az albumon sok keményebb dal lesz, de egy pár lágyabb, lassabb is. Melyiket kedveled a legjobban?

Amíg lassú és kemény? Nem igazán számít. Szeretem a dallamosabb dalokat, aztán belekezdeni a egy pár lassú számba, és szeretem a nyers agressziót a gyors dalokban.

Több energetikus gitár szólót fogunk hallani?

Igen, tulajdonképpen ebben az albumban van eddig a legtöbb szóló az összes felvételünkből.

Milyen volt először élőben játszani az Out for Blood-ot?

Oh, lenyűgöző volt! Emlékszem, visszahallgattuk a felvételt, és gondoltam, aztán megkérdeztem mindenkit: játszani fogjuk ezt a dalt, vagy valami olyasmi. De nem, a vége az lett, hogy tényleg jó lett. Leforgattuk a videót kétszer, aztán teljesen meg voltak a mozdulataink a dalhoz. Teljesen új energiája volt, a tömeg izgatott volt és mi is, szóval.

Hallani fogják ma este a rajongók az A Death in the Family számot élőben?

Nem biztos.

Általában milyen először játszani egy új számot?

Általában először mindig egy kicsit óvatosabb, hogy jól és megfelelően tudjuk leütni az akkordokat.

Eddig milyen visszajelzéseket és reakciókat kaptatok a két újonnan bemutatott számra?

A No Personal Space Tour remek volt, mert olyan számokat játszottunk, amiket általában nem, úgy értem, a 100-tól elmentünk 800-ig. És egyszerűen megőrültek minden számért, mert egy csomó fan volt, akik mindent tudnak a bandáról.

Tudnál nekünk még mesélni az új albumotokról?

Igen, persze. Teljesen reflektál arra, amilyen a világ, nagyjából az elmúlt 4 évben. És ez az egyik oka annak, amiért Order of Decline lett a címe. És fel vagyunk bosszantva – de emelett senkire sem akarjuk ráerőszakolni a nézeteinket. Mindig csak őszinték szeretnénk lenni a rajongóinkkal és tudod, elmondani nekik, ahogy érzünk és amit gondolunk.

Akkor nincs benne politika?

Ez politikai. Nagyon. Tényleg.

Azon gondolkodtam, milyen érzés tudni, hogy rengeteg ember a ti zenéiteken nőtt fel? Úgy értem, ti voltatok az egyik banda, akiket hallgatva nőttem fel én is, és biztos vagyok benne, hogy az én gyerekeim is tudni fogják, hogy mi is az a Sum41. Szóval, milyen gondolatokat és érzéseket ébreszt ez benned?

Igazából valamennyire sokkoló ez számunkra, mert először a Warped Tour-on léptünk fel, 2016-ban. Azt hittük, hogy csak öreg, morcos punk-rockereknek játszottunk. És még csak nem is gondoltuk, hogy olyan fiatal rajongóink is vannak, mint például te is. Ténylegesen azt hittük, hogy mi is csak egy banda vagyunk, de kiléptünk a színpadról Dallasban és 12 évestől kezdve 50 éves koron át voltak. És ez volt az egyik legmegérintőbb pillanat, mert realizáltuk, hogy ezen a ponton talán valami olyat csináltunk, ami egy picit tovább fog tartani, mint tudod, a tipikus 10 év.

Volt olyan banda, akiket ti is hallgattatok, majd turnézhattatok velük?

Elhoztuk a The Vandals-t, akik egy remek punk-rock banda, Kaliforniából. Szóval fogtuk őket nem olyan régen és mostanában rengeteg fiatalabb bandát, szóval nagyjából visszafelé játszunk, tudod. A régebbi bandák hallanak rólunk.

A beszélgetést Baka Adrienn és Megyesi Bernadett készítették.

Fotó: Megyesi Bernadett

About Post Author

1 thought on “Sum 41 interjú: Dave Brownsound

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.