Ajánló: Újra itthon a Cigarettes After Sex 5/5 (1)

Harmadjára látogat el hozzánk június 9-én (vasárnap) a Cigarettes After Sex dream pop, shoegaze stílust játszó zenekar. A zenekar ismét keserédes slágereikkel ringat el minket az Akvárium Nagyhalljában, a New Beat és a Dürer Kert jóvoltából. Korábban két évvel ezelőtt az akkoriban debütáló, cím nélküli albumukkal látogattak el az A38 hajóra, tavaly pedig a Sziget fesztiválra.

Ahogy azt a zenekar neve is sugallja, minden dal egy füstös, szerelem-érzést kelt a hallgatóban. Olyan, mint egy fekete-fehér romantikus filmbeli séta, mindenféle giccs nélkül, erősen vizuális, álomszerű világot kölcsönző hangzással.

Az együttes, Greg Gonzales, dalszerző-gitáros-énekessel a fronton, 2008 óta zenél, de igazán köztudatba a Nothings gonna hurt you baby számukkal futottak be, amin jelenleg 89 millió megtekintés van a youtube-on. Jelenleg egy EP-vel és egy teljes stúdióalbummal rendelkeznek (aminek korábban egy demó verziója is volt, hat évvel ezelőtt, ugyanazon a néven). Az együttes számára az egyik legnagyobb inspiráció a Twin Peaks álomszerű zenei tracklistje volt, ami érezhető is a számokon.

Mi ott leszünk.

A koncertajánló itt is meghallgatható:

Az esemény facebookon

Megyesi Bernadett Rebeka

Fotó: Krists Luhaers // @Kristsll

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.