EPER Rádió BN 2018

Az idén 10. születésnapját ünneplő Bölcsész Napokról jelentkezett az EPER rádió csapata élőben egy háromórás zenei és beszélgető műsorral.

1

Csapatunk a kipakolást és a technikai beállást követően birtokba vette a helyszínt, a Könyvtár Klubban felállított színpadot. Hallgatóságunk éppen órájukról érkező vagy már az estére hangolódó, érdeklődő bölcsészekből állt, akik olykor-olykor be is kapcsolódtak a hat, félórás blokkból álló, két részre épülő műsorunkba: főbb témáink megvitatását folyamatosan váltotta a legklasszikusabb „bölcsészdalokból” álló zenei repertoár. (Mató János volt az EPER rezidens DJ-je.)

2Varga Kata és Mató János

A programot egy „déli ébresztő” nyitotta, mely során Molnár Réka és Jamriskó Tamás vitatta meg a 2018-as magyar és matematika érettségi feladatsort, készítettek egy saját „bölcsész kvízt” is, majd napi és heti hírekről beszélgettek.

3Molnár Réka és Jamriskó Tamás

13:00 órától Vincze Kata beszélgetett Fejes Richárddal, a Bölcsész Napok főszervezőjével: szó esett a jubileum kapcsán hagyományokról, változásokról, meglepetésekről, a szervezés menetéről, a fellépőkről és a kitelepülésekről, valamint a sztorizgatás és a további programok ismertetése sem maradt el.

4Vincze Kata és Fejes Richárd

14:00 órától indult az utolsó beszélgetős blokk, melyben Tserendorj Udval (Odea), Vincze Kata és Pelczer Dániel vezették fel a fesztiválszezont: bemutatták az ELTE bölcsészkörökből kinőtt „házifesztiválját”, a Patinát, felsorolták, hogy idén mire számíthatunk magyar viszonylatban, majd megvitatták, ki melyik típusú rendezvényeket kedveli és miért: gigantikus vagy családias, elektronikus vagy élőzenei. Szó volt még kiemelten a 2018-as EFOTT-ról is, mivel idén az ELTE kapta meg a házigazda szerepét Velencén. A „mikrofonképes” fesztiválsztorik sem maradtak el, majd a nyereményjátékok beharangozása és a további programajánlók után zenével zárták a napot.

5
Pelczer Dániel, Vincze Kata és Tserendorj Udval (Odea)

Az esemény egyedi szignáljait Kazinczy Bálint készítette, aki emellett kulturális ajánlókat is összeállított a háromnapos rendezvény programjaiból, a rádió technikai kulcsemberei pedig Varga Kata és Őri Soma voltak.

Külön köszönettel tartozunk a Bölcsész Napok szervezőinek, akik lehetővé tették kitelepülésünket a rendezvényre.

6A nem teljes csoportkép

 

Munkatársaink voltak:
Jamriskó Tamás
Kazinczy Bálint
Mató János
Molnár Réka
Őri Soma
Pelczer Dániel
Vincze Kata

Vincze Kata

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.