Csizma az asztalon – Beszélgetés Komlós Attilával

Az alábbiakban a MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztálya által rendezett rendhagyó esemény hangfelvételét tesszük közzé, amelynek központi témája a vallások és hitfelekezetek szerepe volt a társadalmak formálásában a mai világpolitikai kontextusban. Az eseményre 2024. február 27-én, 17:00 órakor került sor a MÚOSZ-székházban.

Vendégük Komlós Attila református lelkész, teológus, újságíró, szerkesztő és kiadó, valamint a tukoraltal.hu blog tulajdonosa volt, aki számos aspektusból világította meg a vallás dimenzióit a politika világában. A beszélgetésben olyan kérdések kerülnek terítékre, mint: Értelmezhető-e teológiai kategóriákkal a világpolitikai folyamatok? Hogyan hatnak a világvallások és világegyházak egymásra, és milyen konfliktusokat generálnak a nemzeti vagy szövetségesi törekvések? Miként lehet Istennek tetszően jó lenni a mai társadalmi, gazdasági és katonai kihívások közepette, figyelembe véve a felsőbb parancsot és az egyéni szabadságot?

Az esemény emellett kiváló alkalmat kínált az újságírók számára, hogy tisztázzák a vallási és egyházi terminológia fogalmait, és segítséget kapjanak az ezekkel való helyes kommunikációhoz.

Letölthető és meghallgatható hangtárunkból:

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.