Médialógusok #4: Újság (2. rész) – Fazekas Zsuzsanna a Magyar Narancs online főszerkesztő helyettese és Galambos Márton a Forbes főszerkesztője 5/5 (3)

Miben más egy hírportálnál vagy egy újság szerkesztőségében dolgozni? Hogyan lehetsz gyakornok a Magyar Narancsnál vagy Forbesnál? Mennyi idő után számíthatsz fizetésre ezekben a szerkesztőségekben? Miért érdemes felkészülni egy újságírónak a 40-es éveiben egy karrierváltásra?

A Glamour szerkesztősége után az újságokról szóló dupla epizódunkban megismerhetitek milyen a Magyar Narancsnál vagy a Forbesnál dolgozni. Először Fazekas Zsuzsanna a Magyar Narancs online főszerkesztő helyettese és újságírója adott nekünk egy mini-interjút, amiben elmondja, miben más egy hírportál és egy újság szerkesztőségében dolgozni. De arról is beszélünk, miért kell a hírportáloknak átvenni cikkeket és milyen Instagram posztból lehet jó hírt írni. Ha érdekel, hogyan dolgozhattok a Magyar Narancsnál és Zsuzsa szerint vajon, miért lenne nagy szükség a magyar médiában több gyakornoki programra, jó helyen jársz!

Ezután elhagyjuk a Stúdiót, hogy találkozzunk Galambos Mártonnal a Forbes főszerkesztőjével. Ő mesél arról, hogyan lett főszerkesztő, miért hasznosak a külföldi tapasztalatok egy magyar újságíró számára. Azt is megtudhatjátok, milyen e-mail címre kell írnotok, ha a Forbesnál akartok dolgozni, és hogy milyen típusú embereket keresnek, milyen munkákra gyakornoknak. Ha nem maga az újságírás érdekel, akkor ugyanúgy része lehetsz a Forbes rendezvényszervező vagy épp PR csapatának is. De szó lesz arról is vajon leáldozott-e a print médiának. A dupla epizódunk végére már három szerkesztőségbe is betekintést nyerhettetek szóval remélem ez segít eldönteni, hogy vajon nektek való az újságírói karrier és jelentkeztek valamelyik gyakornoki lehetőségre!

Instagram: https://www.instagram.com/medialogusokpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítette: Mező Lilla Dóra

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.