Médialógusok #3: Újság (1. rész) – Babos Kitti a Glamour online felelős szerkesztője 5/5 (3)

Elképzelted már magad álmaidban, hogy a Glamour szerkesztőségében dolgozol? Vagy csak érdekel milyen a szerkesztőségi munka, esetleg meg lehet-e élni külsős szerzőként az újságírásból? Tudtad, hogy a Talent Meet RAS programmal nem csak a Glamour, hanem több más újság szerkesztőségében is kipróbálhatod magad gyakornokként?

Egy újabb dupla epizódban az újságírás különböző területeit mutatjuk be szakemberek segítségével. Első vendégünk Babos Kitti a Glamour online felelős szerkesztője. Elmeséli, hogyan lépegetett fel a ranglétrán, hogy online felelős szerkesztő lehessen. Komoly hangsúlyt fektetünk, arra, hogy megbeszéljük mi a szerkesztőségi és a külsős szerzőként több szerkesztőségnek való munka között és melyikből, hogyan lehet megélni, karriert építeni. Az is szóba kerül, hogy miben más a mostani gyakornokok helyzete a Talent Meet RAS programnak köszönhetően a korábbi gyakornokokhoz képest és hogyan lehet a Glamourhoz gyakornoknak jelentkezni. De azt is elmondja mennyire vesznek részt az újságírók a Glamour eseményeinek szervezésében, mi a különbség a szerkesztő és az újságíró munkája között vagy, hogy hogyan kell elkészíteni egy profi posztot.

A dupla epizód következő részében, majd összevethetitek a Glamour szerkesztőségét a Magyar Narancs és a Forbes szerkesztőségével.

Instagram: https://www.instagram.com/medialogusokpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítette: Mező Lilla Dóra

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.