What the Film K-Drama Special 01 – Squid Game

Az EPER filmes podcastjének új, koreai sorozatokkal foglalkozó adásában a Netflix hamarosan legnépszerűbb sorozata, a Squid Game első évadáról beszélget Fodor Fanni, Szarka Roland és Bozó Antal.

A sorozat rövid értékelését követően belekezdünk a karakterek kielemzésébe, megvitatjuk mennyire lett jó hős Gi Hun, illetve kinek működött és kit idegesített inkább ez a fajta nem teljesen pozitív, de valahol mégis megérthető karakter. Szót ejtünk továbbá a sorozat ténylegesen nehezen kedvelhető karakteréről, a manipulatív Sang Wooról, illetve a háttérben a szálakat mozgató emberekről is, illetve kedvenc szereplőinkről, Aliról és Sae Byeokról is beszélgetünk.

Ezt követően a sorozatban látott játékok kapcsán elmélkedünk arról, mennyire sikerült átadnia a koreai kultúrában fontos elemeket a nemzetközi nézőknek, voltak-e problémák a sorozatban, vagy esetleg félrefordítások a feliratozás során, illetve milyen szimbólumokkal dolgoztak a készítők. A zárásban arról is vitázunk egy rövidet, mennyire szükséges ezt a történetet folytatni, hogyan lehetne jól, vagy rosszul nekiállni az esetleges második évadnak, és mennyit árthat neki a későbbiekben a Netflixen szerzett hatalmas népszerűség.

Az adásban spoileresen beszélgettünk.

A sorozat teljes évada Netflixen megtekinthető.

Kövessetek Instagramon: https://www.instagram.com/whatthefilmpod/

Meghallgatható a Spotify-on:

Hangtárunkból is meghallgatható és letölthető:

Készítették: Bozó Antal, Fodor Fanni, Szarka Roland

Borítókép: Fodor Fanni

Vágó: Fodor Fanni

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.