Meghosszabbítva! – Tudod mi történt a családoddal 75 éve?

Mert ennyi ideje zárult le az a háború, amely szinte az egész világot lángba borította és nemcsak az akkor élt emberek életét érintette szörnyen, hanem mindannyiunk életére hátassal van a mai napig. Ezért megannyi elmeséletlen történet él még, amelyeket érdemes elmesélnünk. Mindannyiunk családjából.

Ezért pályázatot ír ki a Közös Halmaz Alapítvány és a Független Médiaközpont az 1945-ös évről szóló családtörténeti visszaemlékezések három kategóriájában 14 és 35 év közöttieknek.

A pályázók garantált jutalomban, a zsűri által legjobbnak minősítettek értékes díjakban részesülnek.

A pályázat bővebb kiírását itt találjátok.

A három kategória, amelyben a pályázatokat várják:

1. kategória 1945 – Képeslap a múltból

Küldd el nekünk a második világháború végével kapcsolatos családi történeteitek valamelyikét egy képeslapnyi terjedelemben (szóközökkel együtt 500-1500 karakterben)!

2. kategória: 1945 – Családunk naplójából

Küldd el nekünk egy naplóbejegyzés formájában (szóközökkel együtt 1500-6000 karakterben) azt a történetet, amit a családod megélt 1945-ben!

3. kategória: 1945 – Családunk a világháborúban

Profi munkát írnál? Pályázz olyan szakirodalmi alátámasztással megírt családtörténeti munkával, amelyek a Te családoddal megtörtént eseményeken keresztül mutatják be az 1945-ös eseményeket. Pályázatodat szóközökkel együtt 6000–15000 karakterben, lábjegyzetes hivatkozási rendszerrel várjuk. Előny, ha az adott családtörténet publikálatlan, de van mód korábban már nyilvánosságra hozott anyagok újbóli feldolgozására is.

A Beküldési határidő: 2021. január 17. 2021. január 31-ig 

Fotó:Fortepan

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.