A megváltozott életünk nem áll meg – Koronakrónika 8. rész 5/5 (1)

A mai adásunkban egy határon túli pedagógus nézőpontját ismerhetjük meg és a távoktatási hét első egyetemi tapasztalatairól tudhatunk meg többet. Emellett a legújabb szabályokat is hallhatjuk a helyes köhögésről és a vírusok szabadonengedéséről.

Welcome dear listeners, this is the Koronakrónika our radio’s Hungarian broadcast about the corona virus, students and other coummunity topics. The firs half of this show is in Hungarian language, the other half is in English. You can listen to three interviews made by Olivér Kovács, with three foreign students about their situation and feelings here. These students are staying in the university dorm in Budapest.

Meghallgatható a Mixcloud csatornánkon:

Hangtárunkból letölthető:

Tartalom:

Először a friss szabályokat hallgathatjuk meg egy pici gyermek felolvasásában és értelmezésében. Plusz egy kis lázadás is a felszínre kerül…

Polgár Zoltán egy sportos fiatalemberrel és édesanyjával beszélgetett a liftnélküli életről, az idős emberek megsértődéséről és arról, hogy az új körülmények között hogy tud működni egy kutyakozmetika.

Farkas Péter háromfajta oktatói felfogást mutat be nekünk, a távoktatás frontjai közül.

Gróff Alexandra egy felvidéki pedagógussal beszélgetett a távoktatás lassú és nehéz kiforrásáról.

Ivánkai Márk szintén a távoktatás frontjáról jelentkezik, élménybeszámolóját és tapasztalatait hallhatjátok – és azt is, miként fejlődik náluk az oktatás.

Végül Kovács Olivér interjúi következnek amelyeket az ELTE Reitter Ferenc Kollégiumban készített külföldi hallgatókkal, akik az egyetem bezárása után is bennmaradhattak. Az interjúk angol nyelvűek.

Now you can listen to the three interviews in English after their brief summary in Hungarian

Az első beszélgetésben egy kínai lány elmeséli, hogy ő hogyan védekezik a vírussal szemben, hogyan tartja fenn a személyes távolságot, ami most kifejezetten fontos. A világ híreire is odafigyel és az információt a legnagyobb újságokból szerzi meg, viszont a social médiára is odafigyel és követi a történéseket Budapesten. Elmondta, hogy a kínai nagykövetség is tud segíteni neki, ha baj van.

A következő beszélgetésben egy  koszovói srác elmondta, hogy ő itt maradt, viszont a közösségi médián keresztül sikerül híreket kapnia az otthoni helyzetről. Hasonlóan ő is most kifejezetten odafigyel az egészségére és arra, hogy minél kevesebbet legyen kitéve a vírusnak. A kollégiumot is alig hagyja el.

Harmadik interjúban egy pakisztáni sráccal beszélgetett Olivér, arról, hogy ő felkészült a szociális izolációra. Egyedül az ismerősein és barátain vesz észre enyhe pánikot, viszont szerinte ez attól is függ, hogy milyen emberekkel vesszük körül magunkat. Elmesélte, hogy a Pakisztánból származó diákok folyamatos kapcsolatban vannak egymással és a pakisztáni nagykövetséghez is tud fordulni segítségért. A nagyvilágból kevés híreket fogyaszt, ezzel óvja meg a mentális egészségét, viszont követi a kollégium és egyetem által meghozott óvintézkedéseket.

A műsor 2020. április 1-jén készült.

A műsort készítették:
Polgár Zoltán
Gróff Alexandra
Hargitai Henrik
Farkas Péter
Ivánkai Márk

Fotó: Kazinczy Bálint

Szerkesztette és konferálta: Jamriskó Tamás

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.