Több frontvonalból jelentkezünk – Koronakrónika 2. rész 5/5 (3)

A Koronakrónika második részében már nem írunk unalmas, borzasztó vagy vicceskedő bevezést, mert bárhová kapcsol vagy teker az ember, vagy éppen olvas valamit, ízléstől függően lehet az borzasztó, unalmas vagy komikus.  

Inkább körkapcsolunk, mert március 18-án is több olyan embert értek el az EPER rádió önkéntes munkatársai, akiknek a szavát máshol nem lehet hallani.

Meghallgatható a Mixcloud csatornánkon:

Hangtárunkból letölthető:

Tartalom:

Polgár Zoltán több frontvonalból jelentkezik, olyanokból, amelyekre nem is gondolnánk. A társasházakban megváltozott a takarítási protokoll, viszont az idősek nem szeretnének otthon maradni. Erről kérdezte Boros Lászlót, aki társasházak takarítását szervezi.

*

Rack Laci az első távoktatási tapasztalatairól kérdezte  középiskolás szomszédját, Juhász Dórát.

*

Munteán Erik Prágából tudósít arról, hogy a cseh fővárosban mi a helyzet, mert már a kocsmákat is bezárták, de mi a helyzet az éttermekkel, a boltok telítettségével, az idősekkel és a postai ételszállítással?

*

Rácz Anna Svájcban érte el Dr. Droux Könyves Krisztinát, hogy náluk miként zajlik a távoktatás, mik a tapasztalataik, mekkora a fegyelem és mire számítanak a jövőben.

*

Polgár Zoltán egy másik szakértőt, Fenyvesi Ferencet kérdezte a társasházi takarításról és arról, hogy náluk mi az új protokoll. Emellett a villanyszereléssel kapcsolatos forgalomcsökkenésről is szó esett.

*

Rack Laci másik interjújában Verő Júliával, középiskolai nyelvtanárral beszélgetett, aki különösen veszélyeztetett helyzetben van.

*

Polgár Zoltán Borival, kisgyermeknevelővel beszélt, arról, hogy mennyire hangolható össze a home office a kisgyerekekkel. Emellett szó volt az otthoni fejlesztésekről, a bölcsődei tájékoztatásról és arról, hogy milyen praktika alkalmazható arra, hogy a csendes pihenő valóban csendes legyen.

*

Rácz Anna egy Budapesten élő, 75 éves hölgyet kérdezett, hiszen az idősek kiemelten veszélyeztetettek. De mit csinálhat otthon egy aktív, kultúraszerető ember? A beszélgetésből megtudhatjuk.

A műsort készítették:
Munteán Erik
Polgár Zoltán
Rack László

Rácz Anna

A műsort konferálta és szerkesztette: Jamriskó Tamás

Borítófotó: Dósa Judit, Berlin

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.