“Hát figyelj…nem tudom.” Sugárzás-szüneti mono tragikomédia egy felvonásban. 5/5 (2)

***Röviden a lényeg a cikk alján***

Azt hiszem, a következő sorokkal médiatörténelmet, de minimum kisközösségi rádiós történelmet firkálgatok. Vagy fel nem ismerve az esemélyek súlyát-mélységét-jelentőségét jópofáskodásnak tűnő idétlenkedést hajtok végre.

Mivel legjobb tudomásom szerint eddig még senki nem jelentette be így (lá azt, hogy az általa szeretett (abszolút identitássá lett) és nagyrabecsült rádiónak, amelynek része, a mai naptól határozatlan ideig, de azért bizosan nem két hétig, de nincs éteri-földfelszíni sugárzása.

Három dolgot elég gyakran művelek: magyarázok (még a pejorativitás határán – szerintem), gombokat nyomogatok és tologatok és néha teorizálok.

Ma is nyomogattam gombokat, főleg, amikor rutinszerűen ellenőriztem a földfelszíni sugárzásunkat. Szólt a rádió, viszont egy kicsit természetellenesen csúszta össze a különböző adók. Az EPER adását nem hallottam, hiába tekertem a 97.0-ra. Még reggel volt, kellemesen búgó reggeli hóesés és arra gondoltam, ha a budapesti és agglomerációs közlekedés csatát vesztett az első decemberi hétfőn, akkor az adónknak és az antennánknak is elnézhető, hogy reggel kevésbé térnek magukhoz. Csak megszokják az időt, gondoltam.

Estére már egyértelművé vált, hogy eddig azonosítatlan ok(ok)ból nincs földfelszíni sugárzásunk, mert az adónk – amely eddig cukin zúgott, hiába kap megfelelő mennyiségű áramot és analóg jelet, azt nem továbbítja az antennára – így pedig a belváros szívcsakrája, a bölcsészet történelmi fellegvára, az Astoria és 1 kilométeres körzete az EPER rádió nélkül maradt. Az adó egyébként minden külső jelét adta annak, hogy üzemel: világít és hűti magát, a led panele is mutatja a működést – csak éppen a sugárzást nem.

🙁

A gombok sikertelen nyomogatása után nem maradt más, mint a teóriák, hogy mi okozhatta a gondot.

Az elmúlt egy évben tudtommal senki nem jógázott – én biztos nem, a hallgatóink rádiózni tanulni járnak hozzánk, a rádiósaink műsort készíteni, mindenki másról pedig hogy csinálná – így démont sem idézett senki amelyik elronthatta volna az adót.

Felhívtam a főszerkesztőnket is, hogy mizu a Természettudományi Karon, mert ha valakik, akkor ők tuti meg tudják mondani, hogy megtalálták-e már a Higgs-bozont, ami szintén bekavarhatott volna. A részecskéről nincs infójuk, helyette ezt a dalt ajánlom:
***18 éven aluliak számára nem ajánlott a zeneszám meghallgatása***

Aztán eszembe jutott hogy lehet, ez már a vég:

Vagy csak valami kommunikációs összeomlás:

Hogy élvezhessük a 97.0-n a csendet:

Ám a streamünk továbbra is él, ott és a hangtárunkból is magatokhoz vehetitek a műsorainkat! Szóval mehet a

Sosem gondoltam volna, hogy ezt linkelem, elnézést. Egyébként is, a glam metál ma már történelem (?).

Arra is gondoltam, hogy mivel csináltunk nemrégiben és fogunk is még pár videó fölvételt, ezért a következő történhetett:

de nyilván nem vagyok (és egyikünk sem) rádió sztár. ¯\_(ツ)_/¯

Közben kezdünk kicsit feszkó alatt lenni, de megoldjuk. 😉

Ebben a dalban az is jó, hogy nem az “Ice ice baby”.

Biztosan lesznek pillanatok, amikor kicsit elveszítjük a hitünk és gondolataink a technika felé az alábbi dal címét ismételgetik:

Egyébként arra is gondoltam, hogy Morzsi (insta: “morzsetta”) kiskutyám (igazából öreglány már) beszökött a stúdióba és elrágott valamit, de valójában otthon várt a kis pizsamájában (amiből nem volt más színű).

Summa szummárum, a problémát megoldjuk, továbbra is szólni fog az EPER streamen, éterben, élőben és letölthetően (komolyan, ha unatkoznál, csekkold a hangtárunkat), mert mi nektek, önöknek, neked, veled, veletek szeretnénk rádiózni.

Nem véletlenül van az a kis harmadik csík ott a jack dugón;) —>


A rádiónk adója december másodikán, hétfőn felmondta a szolgálatot, így a földfelszíni sugárzásunk is szünetel. Minden erőnkkel a probléma megoldásán dolgozunk.

A kimaradt földfelszíni adásokat természetesen megismételjük.

Köszönjük a megértést.

Jamriskó Tamás
műsorigazgató

Update: tartalékadóval folytatjuk a sugárzást.

Hargitai Henrik

Felelős szerk.

About Post Author

2 thoughts on ““Hát figyelj…nem tudom.” Sugárzás-szüneti mono tragikomédia egy felvonásban.

    1. A tetőről egészen kellemes a kilátás, az antenna is biztosan pulzálna, ha kapna jelet az adótól. 🙂 Egyébként megingathatatlanul áll, vele remélhetőleg nem lesz gond. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.