Drágább lesz az egyetem a külföldieknek?

Jelenleg az angol egyetemeken tanuló uniós hallgatók ugyanakkora tandíjat fizetnek, mint angol társaik. Azonban előkerült az az elképzelés is, hogy a jövőben az uniós diákok jóval magasabb tandíjakat fognak fizetni, mint a hazai hallgatók. – írta meg az Eduline.

A Buzzfeed News értesülései szerint lehetséges, hogy az Angliában tanuló külföldi diákoktól megvonjanak pénzügyi támogatásokat, és akár a kedvezményes tandíjat is 2020-től.

Az idén felvételizőknek azonban nem kell aggódniuk, a 2019 szeptemberében kezdődő félévben ugyanis a tandíjak nem változnak. A skót kormány a 2019/2020-as és a 2020/2021-es tanévben kezdő diákoknak is garantálta a jelenlegi feltételeket.

A BBC úgy tudja, hogy az oktatási minisztérium még nem döntött az EU-s hallgatók tandíjáról, megigérték azonban, hogy támogatják az Erasmus és a Horizon programokat.

Jelenleg körülbelül 135 ezer EU-s hallgató tanul az Egyesült Királyság egyetemein, viszont a szakértők attól tartanak, az angliai továbbtanulást tervező diákokat a magasabb díjak eltántoríthatják.

Az oktatási minisztérium azt ígéri, a 2020/21-es tanév előtt elegendő információt fognak adni az uniós diákoknak a továbtanulási feltételekről és a tandíjakról.

Adorján Barbara

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.