Firss híreink 04.11. 4/5 (1)

HÖK-ös választások, Szakszervezeti gyűlés, ELTEphone, Pécsi barangolás, segítőkutyák és Perjátszós előadás

Áprilisban újból választásokat tart a HÖK. A jelöltek bemutatkozási időszaka március 30 és április 5 között zajlott. A hallgatók április 8-tól 21-ig adhatják le szavazataikat Neptunon keresztül, kérdőív kitöltésével.  A választásokról az ELTE BTK HÖK honlapjáról letölthető Alapszábály nevű dokumentumban lehet részletesebben tájékozódni. A szavazás eredményét április 22-én és 23-án közlik.


Szolidaritás, sztrájk, egyetem néven tartott közös rendezvényt az Oktatói Hálózat, a Hallgatói Szakszervezet és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.
A kedd délutáni beszélgetésen az egyetemek és karok valamint a diákok és az oktatók közötti szolidaritás hiányát, a felsőoktatási érdekvédelem és szakszervezeti mozgalom lehetőségeit vitatták meg. Az eseményen többek között felszólaltak az egyetem oktatói és a Hallgatói Szakszervezet egyik képviselője is.
A nyilvános rendezvényt egy zártkörű rész követte, ahol a jövőbeli stratégiájukat tervezték meg a szervezetek.


Bevezetik az ELTEphone-t. Az egyetem külön díjcsomagokat ajánl munkatársainak és a  hallgatóknak. Az újdonsággal a közösséget is erősítenék.-írja a forbes.hu
A szolgáltatás szakmai hátterét a Telenor biztosítja. A csomagok kifejezetten a hallgatói igények szerint lettek kialakítva,ELTE Maxi és Mini néven érhetőek el. A díjcsomagok az egyetem elvégzése után is megtarthatóak. Egy személy öt kuponra jogosult,így igény szerint a családtagok is csatlakozhatnak a kedvezményes tarifához,amiket az ELTEShopban lehet igényelni.


Az húsvéti szünet után pécsi barangolásra invitál a BTK hallgatói önkormányzata. A szervezett kirándulás április 26 és 28-a között lesz. A teljes programot ugyan még nem ismertette a HÖK, az esemény Facebook oldala szerint a Csontváry múzeumba biztosan ellátogatnak majd a résztvevők. Az érdeklődők jelentkezni a BTK HÖK irodában tudnak április 16-ig.


Csütörtökön a segítőkutyák voltak a fókuszban az eltén.
Harmadik alkalommal rendezte meg az egyetem a Segítőkutyákkal az integációért című rendezvényét. A négylábúakkal kapcsolatos konferenciát az ELTE a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesülettel koprodukcióban tartotta. Az ellátogatók változatos programok keretében tájékozódhattak a segítőkutyák munkájáról. Az előadások tárgyalták az állatok gazdáik társadalmi beilleszkedésében nyújtott pozitív hatásait, továbbá fotókiállítás, társasjáték-bemutató és kerekasztal is várta az érdeklődőket. Az ingyenesen látogatható programok akadálymentesített helyszínen zajlottak, ahol jelnyelvi és feliratozó tolmácsolást is biztosítottak a szervezők.


Az ELTE ÁJK Perjátszó Köre az évszázad perének is nevezett, O.J.Simpson-ügyet mutatja be április 26-án. – olvasható az egyetem hivatalos honlapján.
A Kör az egyetemi kar hivatalos, kifejezetten perek előadására specializálódott színjátszó társulata. Az egyetem Dísztermében, az Aula Magnában előadott darabok általában történelmi személyiségek nevezetes pereit dolgozzák fel. A Perjátszó Kör legújabb bemutatója a kilencvenes évek legnagyobb szenzációt kiváltó tárgyalássorozatát viszi színpadra. Az O.J. Simpson ügyről szóló darab olyan, mai is aktuális kérdések vet fel, mint pl. a média befolyása az igazságszolgáltatásra, vagy az esküdtrendszer hibái.
Az előadás megtekintése ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt a regisztráció kötelező.


A híreket összeállították: Adorján Barbara, Détár Tamara, Csanádi Donáta, Balázs Kitti, Füzy Csenge, Vass Réka és Villás Bertold.

Készült az Írásgyakorlat: Rádiós hírszerkesztés c. órán.
A szemináriumot tartja: Hargitai Henrik
Tanársegédek: Molnár Réka és Mató János

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.