Romakép Műhely: A MyStreet rövidfilmes mozgalom

Részvételi videókat mutattak be a Romakép Műhely 2019-es évadának első helyszínén, a MiraDoor kulturális térben. Az együttműködésen alapuló internetes antropológiai program néhány kisfilmje után Michael Stewart, a MyStreep program kezdeményezője, Csörgits Hunor és Cseke Balázs tartottak kerekasztal beszélgetést.

“MyStreet-filmek Nagy-Britanniából, Afganisztánból, a Cseh Köztársaságból, Lengyelországból, Ukrajnából és Magyarországból
A Romakép Műhely 2019-es évadának nyitó programja a MyStreet közösségi filmmozgalmat mutatja be néhány példán keresztül. A MyStreet egy együttműködésen alapuló internetes antropológiai kutatási program, amely a digitális képrögzítést használja eszközül. A program kezdeményezője és az előbbi definíció megfogalmazója Michael Stewart volt, aki ez alkalommal a vendégünk lesz, hogy a filmvetítés után meséljen a projekt indulásáról, az angliai viszonyokról, a filmezésben rejlő kritikai és önreflexiós potenciálról, a közösségi képviseletet és egyéni önkifejezést szolgáló lehetőségekről. Másik vendégünk Csörgits Hunor a Zöld Pók Alapítványtól – Magyarországon ez a szervezet vett részt egy MyStreet-workshopban, 2017-ben.
A MiraDoor az Artemisszió által alapított kulturális tér, ahol sokféle tevékenység folyik, melyek során sokféle ember kerül egymással baráti interakcióba. A Romakép Műhely is otthonra talál itt egy alkalom erejéig. A Artemisszió által működtetett MiraDoor azért lesz kiválóan alkalmas helyszín a MyStreet számára, mert mint ahogy a MiraDoorban meghatározó a sokszínűség, úgy a MyStreetben is sok ország filmeseinek alkotásai láthatók. Így nem megyünk el egymás mellett láthatatlanul, “mint hajók az éjszakában” – ahogy Stewart mondja egy tanulmányának végén.
Meghívott vendégek: Michael Stewart antropológus (Central European University – University College London); Csörgits Hunor (Zöld Pók Alapítvány)
Moderátor: Cseke Balázs”

– Az esemény leírása

Romakép Műhely facebook oldala

A Romakép Műhely 2019-es, tavaszi évadának programjai

Mira (MiraDoor kulturális tér) facebook oldala

A felvételt Varga Kata és Jamriskó Tamás készítették

Fotók forrása: az esemény facebook oldala

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.