Az EPER műsorkészítői pályázati felhívása

Az Első Pesti Egyetemi Rádió műsorkészítési pályázatot hirdet felsőoktatásban tanulók és dolgozók számára.

Cél: 5 perces, dinamikus, szerkesztett, lehetőleg több megszólalóval, belső és/vagy külső helyszíne(k)en rögzített, hangeffektekkel színesített, de jogvédett zenét nem tartalmazó, “népszerű ismeretterjesztő” műsorok készítése. Egy 5 perces műsor lehet teljesen önálló tematikájú vagy egy tematikus sorozat része. Egy pályázó összesen maximum 13 db 5 perces (önálló és/vagy sorozati) adás elkészítésére pályázhat.

Téma: A tudományok és művészetek teljes spektrumából lehet témát választani.

Célközönség: a műsornak általános iskolai végzettséggel érthetőnek kell lennie.

Technika: A műsorok szerkesztettek, a felvételhez az Egyetemi Rádió biztosít mobil- és stúdiótechnikát ill. stúdiót.

Pályázók köre: bármely felsőoktatási intézmény (hazai vagy külföldi) tanulója vagy dolgozója pályázhat

Pályázat benyújtásának formája: A pályamunka a megpályázott adások rövid, kivonatos forgatókönyve (szinopszis), mely nem tartalmazza szó szerint az elhangzottakat, de tartalmazza a témá(ka)t, a téma feldolgozásának ismertetését, a műsor kivonatos menetét, a megszólalók körét, a tervezett hanghatásokat, egy 5 perces adás felvételének/elkészítésének az ütemezését (mennyi idő alatt készülne el egy adás), valamint a következő adatokat: pályázó neve, elérhetősége (email, telefon), egyeteme és szakja/tanszéke, esetleges rádiós tapasztalata.

A pályázat díjazása: 10 ezer Ft ösztöndíj jellegű kifizetés 5 perces adásonként. Egy pályázó tehát max. 130 ezer Ft-ra pályázhat.

A pályázat nyerteseivel az Első Pesti Egyetemi Rádió szerződést köt.  A nyertes az adásokat szerződés szerint elkészíti, és azt átadja az EPER rádiónak nyilvánosságra hozatal céljából. A műsorokat FM, online és közösségi csatornákon is nyilvánosságra hozzuk.

Pályázati határidő: 2017. szeptember 20-től kezdve folyamatosan lehet benyújtani a pályázatokat.

A pályázatot a radioeper97@gmail.com címre kell küldeni, pdf formátumban (formanyomtatvány nincs, a pdf pl. Word fájlból generálható).

Érdeklődés: a hhargitai@gmail. com címen.

 

 

About Post Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.